در زمان خرید گوشی، یکی از مهمترین مواردی که معمولا نظر ما را به خود جلب میکند، دوربین آن است. زیرا امروزه خیلی از افراد توانایی خرید دوربین عکاسی را ندارند و میخواهند با داشتن یک گوشی باکیفیت، تصاویر خوبی از لحظات به یادماندنی خود ثبت کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگیهای کلیدی دوربین یک گوشی بپردازیم و بگوییم که چه مواردی نشاندهنده کیفیت این محصولات هستند؟
· گشودگی لنز یا دیافراگم
یکی از مهمترین مشخصات دوربین باکیفیت گوشی، به نام دیافراگم یا گشودگی لنز شناخته میشود؛ برای نشان دادن این ویژگی، معمولا با استفاده از ضریب F نشان داده میشود و میتواند بین ۱.۴ تا ۱۱ متفاوت باشد. معمولا در مقایسه دوربین گوشی سامسونگ با شیائومی اولین ویژگی که در نظر گرفته میشود، گشودگی لنز است. این ویژگی نشان میدهد که سایز دهانه ورود نور در دوربین چقدر است و در چه فاصلهای از لنز فوکوس میشود.
· تعداد مگاپیکسل دوربین
یکی دیگر از مشخصات دوربین که معمولا مورد توجه قرار میگیرد، تعداد مگاپیکسل دوربین است. این موردی است که سازندگان گوشیهای همراه هم برای آن با هم رقابت میکنند؛ برای مثال شیائومی دوربینهای ۲۰۰ یا ۱۰۸ مگاپیکسلی به بازار ارائه داده است. تعداد مگاپیکسل هر لنز نشاندهنده این است که چه تعداد گیرنده تصویر در دوربین وجود دارد و تاثیر زیادی بر روی کیفیت تصویر ندارد؛ یعنی لزوما بالاتر بودن مگاپیکسل یک دوربین، نشاندهنده کیفیت بهتر تصویربرداری برای آن نیست.
· OIS یا تثبیت کننده تصویر اپتیکال
یکی دیگر از مواردی که باید برای بررسی کیفیت دوربین گوشی در نظر داشته باشید، ویژگی OIS است؛ این مشخصه نشان میدهد که دوربین گوشی تا چه حد میتواند از تار شدن و مات شدن عکسها جلوگیری کرده و یک تصویر شفاف را ثبت کند. همچنین داشتن ویژگی OIS در دوربین گوشی باعث شده که کیفیت تصویربرداری و فیلمبرداری هم با گوشی بهتر شود؛ زیرا در زمان حرکت کردن یا لرزش دست، تصویر مات و تار نخواهد شد.
· قدرت و نوع زوم
یکی دیگر از مشخصات تعیین کننده در کیفیت دوربین گوشیهای هوشمند، قدرت و نوع زوم این محصولات است. معمولا زوم گوشیهای پرچمدار از نوع اپتیکال است؛ در نتیجه با زوم شدن، پیکسلهای تصویر خود را نشان نمیدهند و کیفیت آن پایین نمیآید. اما گوشیهایی که دارای زوم دیجیتال هستند، با استفاده از هوش مصنوعی این کار را انجام میدهند؛ به همین دلیل، کیفیت تصویر با زوم کردن کاهش پیدا میکند.
· نوع لنز دوربین
در گوشیهای هوشمند جدید، معمولا بیش از یک لنز دوربین برای تصویربرداری یا عکاسی وجود دارد. اما سوال اینجاست که هریک از این لنزها چه کاربردی دارند و چه کاری را برای شما انجام میدهند؟ در ادامه به بررسی اصلیترین مشخصات لنزهای موجود در دوربین گوشیهای هوشمند پرداختهایم.
- لنز واید یا دوربین اصلی که زاویه دید وسیعی دارد و فاصله کانونی آن زیاد است؛ در نتیجه برای ثبت تصاویر دسته جمعی یا معمولی ایده آل به نظر میرسد.
- لنز اولتراواید که دید بسیار گستردهای دارد و فاصله کانونی آن کم است؛ شما میتوانید برای عکاسی از طبیعت یا ثبت تصاویر پرسپکتیو از این لنز استفاده کنید.
- لنز دیپ که برای گرفتن تصاویر پرتره به کار میرود و میتواند با تار کردن فضای اطراف، سوژه را برجستهتر نشان دهد. معمولا وضوح این لنز بین ۲ تا ۵ مگاپیکسل است و به عنوان سنسور عمق سنج هم شناخته میشود.
- لنز ماکرو که برای عکاسی از فاصله بسیار نزدیک به کار میرود و به شما این امکان را میدهد که از فاصله چند سانتی متری از سوژه خود عکس بگیرید.
- لنز تله فوتو که برای زوم کردن بر روی سوژه به کار میرود و به دلیل داشتن فاصله کانونی زیاد، مانع از افت کیفیت تصویر خواهد شد.
دقت داشته باشید که وجود این لنزها معمولا در کیفیت عکاسی دوربین اصلی تاثیری ندارد؛ بلمه تنها زمانی میتوانید از آنها استفاده کنید که از طریق نرم افزار دوربین، این گزینهها را فعال کرده باشید.
· پشتیبانی از HDR
یکی از ویژگیهایی که معمولا در دوربین گوشیهای هوشمند دیده میشود، پشتیبانی از HDR است؛ این ویژگی نشان میدهد که تصاویر داینامیک رنج بهتری دارند و میتوان نقاط تاریک و روشن را در آنها بهتر تشخیص داد. در نتیجه، در زمان عکاسی در طبیعت یا فضای باز، میتوان با تنظیم کردن این گزینه، کیفیت نور را هم به خوبی تنظیم کرده و به این ترتیب، کیفیت عکاسی نهایی را تا حد زیادی بالا برد.
· ویژگی ISO در دوربین گوشی های هوشمند
از دیگر مشخصات موجود در دوربینهای گوشی هوشمند که میتواند کیفیت عکاسی را برای شما تا حد زیادی افزایش دهد، باید به ویژگی ISO اشاره کنیم. این مشخصه نشان میدهد که در محیطهای تاریک قدرت عکسبرداری دوربین گوشی چقدر است؟ برای مثال زمانی که در حالت غروب آفتاب مشغول عکاسی هستید، با فعال کردن ایزو میتوانید کیفیت نور عکس خود را بهبود ببخشید. همچنین تنظیم کردن مشخصه ایزو تا حد زیادی میتواند نویزهای موجود در تصویر را تا حد زیادی از بین ببرد.