۵G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری ۵G

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

۵G چیست؟ فناوری ۵G یعنی چه؟

حتماً به هنگام خرید گوشی موبایل، لپ تاب، مودم و دیگر لوازم فناوری نام ۵G به گوشتان خورده است. ممکن است برایتان سؤال پیش بیاید که مزیت ۵G نسبت به ۳G و ۴G چیست؟

همان‌طوری که می‌دانید نسل قبل از ۵G شبکه‌ی ۴G بود که در بین کاربران عصر ارتباطات طرفدار پیداکرده بود. در حقیقت شبکه داده‌ی ۵G سرعت بیشتری را برای اتصال همراهتان به ارمغان می‌آورد. امروزه اگر برای خرید گوشی تلفن همراه به فروشگاه‌ها مراجعه کنید، ۵G بودن داده‌ی تلفن همراه را مزیتی فوق‌العاده برمی‌شمارند.

5G چیست؟

اگر به اینترنت متصل باشید و ناگهان گوشی تلفن تان زنگ بخورد و اتصال به اینترنت قطع شود، به‌محض قطع شدن تماس اینترنت بازمی‌گردد و شما به ادامه‌ی فعالیتتان می‌توانید برسید. با اینترنت شبکه‌های ۵G دیگر نیازی نیست دقیقه‌ها و ساعت‌ها منتظر بمانید تا فیلم یا برنامه‌ای دانلود شود.

این شبکه‌ی داده روزبه‌روز طرفداران بیشتری را جذب خودش می‌کند، به همین دلیل کار گوشی‌ها و وسایل ارتباطی که با شبکه‌های ۳G و ۴G سروکار دارند کمی مشکل شده است و فروش آن‌ها دچار اختلال شده است. البته لازم به ذکر است، هنوز افرادی وجود دارند که شبکه‌های ۴G نیز می‌تواند نیاز آن‌ها را برطرف کند و دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی بابت تهیه‌ی ابزار ارتباطات ۵G نیست.

تاریخچه‌ی این نوع شبکه برمی‌گردد به اوایل سال ۲۰۱۲، در همان زمان اتحادیه بین‌المللی مخابرات سعی کرد برنامه‌ای را با موافقت سازمان ملل برای راحتی بیشتر در ارتباطات بین‌المللی موبایلی معرفی کند. ازاین‌رو وی نسل پنج شبکه تلفن همراه را معرفی کرد.

چرا ۵G در اولویت است؟

می‌توان گفت ۵G پنجمین استاندارد فنّاوری بی‌سیم را در هسته‌ی اصلی خود ارائه می‌دهد. از این شبکه‌ی داده می‌توان برای تمامی ابزارهای ارتباطی ازجمله لپ تاب، مودم‌ها، آنتن‌ها و از همه مهم‌تر گوشی‌های موبایل به کاربرد. خب می‌دانید که سرعت اینترنت در شبکه‌های ۵G بسیار بیشتر از شبکه‌های ۴G هست.

ازاین‌رو کاره‌ای اینترنتی سریع‌تر و باکیفیت‌تر انجام می‌شوند. جالب است بدانید از شبکه‌ی ۵G می‌توان برای امواج هوایی نیز استفاده کرد. شبکه‌ی ۵G همچنان در حال گسترش هست و می‌تواند نیازهای بسیاری از افراد را تأمین کند. شبکه‌های ۵G دارای سه نوع هستند که نوع آن‌ها بر اساس ظرفیت فرکانسشان مشخص می‌شود. باند کم، باند میانی و باند تحت ۶ از انواع شبکه‌ی ۵G هستند. گاهی در برخی مناطق یکی یا دوتا از انواع شبکه‌ی ۵G در اتصال ناتوان می‌شود.

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

به همین خاطر شرکت‌های حمل ‌و نقل سعی دارند سه نوع این شبکه را با یکدیگر ترکیب کنند تا بتوانند از خدمات بیشتری برخوردار شوند. نکته‌ی جالب این است که در صورت ضرورت خدماتی که اینترنت اشیا ارائه می‌دهد، می‌تواند در شبکه‌های ۵G نیز منعکس گردد. در سال ۲۰۱۵ شبکه‌ی داده‌ی ۵G به‌طور رسمی شناخته شد و شروع به کارکرد. پس‌ازآن ایرانسل و همراه اول نیز وب سایت های تخصصی خود تحت عنوان ۵G را برای خود راه ‌اندازی کردند

برنامه‌ی نسل پنجم شبکه‌ی تلفن همراه (۵G) چیست؟

یکی از هدف‌های این نوع شبکه‌ی داده سرعت بخشیدن به انتقال اطلاعات تا حدود ۱ گیگایت بر ثانیه برای هر فرد هست. باوجود سرعت ‌بالای این نوع شبکه، کاربران بیشتری می‌توانند از خدمات آن به‌ طور هم‌زمان و با سرعتی مرغوب بهره‌مند شوند. بهینه‌سازی مصرف توان در تجهیزات شبکه و فرد استفاده‌ کننده از دیگر اهداف ارائه ‌شده به مشتریان هست. بهترین مزیت این نوع شبکه‌ای است که اگر کاربر به اینترنت متصل باشد و در حال حرکت در اتومبیل یا حتی اتوبان و یا دوچرخه ‌سواری باشد، شبکه‌ی اینترنت گوشی موبایلش به ‌هیچ‌ عنوان قطع نمی‌شود و مشکلی برای وی ایجاد نمی‌کند.

پایین‌ترین سرعت در شلوغ‌ترین حالات شبکه رخ می‌دهد. بدین صوت که اگر شبکه در شلوغ‌ترین حالت ممکن باشد، حداقل سرعتی حدود ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در گذشته در برخی موارد مشاهده کرده‌اید که گوشی تلفن همراهتان بااتصال بیش‌ از حد به شبکه‌های اینترنت داغ می‌شوند. در این صورت باتری گوشی آسیب‌پذیر می‌شود. شبکه ۵G فکر اینجا را هم کرده است. در برنامه‌های این شبکه کاهش مصرف انرژی مدنظر قرارگرفته است.

شبکه‌های ۵G با این برنامه توانسته‌اند کاربران متصل به اینترنت را در اوج مصرف نیز به کارشان مشغول کنند و نگذارند خللی در برنامه‌های کاری‌شان به وجود آید. می‌توان به‌طورکلی بیان کرد سه تا از اهداف مهم این نسل از شبکه، اینترنت اشیا، تأخیر اندک و سرعت‌ بالا هست.

۵G مستقل به چه معناست؟

فقط کافی ست به نامش توجه کنید، معنای این نوع شبکه از نام خود گرفته‌ شده است. ۵G مستقل یعنی شبکه‌ای که دارای استقلال است و به ‌تنهایی می‌تواند خدماتی را به کاربران ارائه دهد. شبکه‌های ۵G سبب عدم استفاده‌ی بیش ‌از حد از باتری‌های دستگاه‌ها و گوشی‌های موبایل می‌شود. هم‌ اکنون ۵G SA در شبکه‌ها قابل‌مشاهده نیست اما با گذر زمان و به‌تدریج این سرویس همگانی می‌شود و همه می‌توانند از مزیت‌های آن بهره‌ی لازم را ببرند.

معرفی گوشی‌هایی با شبکه‌های ۵G

علاوه بر ۵G بودن شبکه‌ای موضوع که گوشی موبایل هورا به چه نوع شبکه‌ی ۵G متصل می‌شود نیز حائز اهمیت است. گوشی‌هایی هم چون GALAXY S20 5G ازنظر اتصال به شبکه بسیار کاربردی هست. ازاین‌رو می‌توان گفت این مدل گوشی به شبکه‌های AT و T و T-MOBILE تحت ۶ به‌خوبی متصل می‌شود.

در گوشی‌های تلفن همراه قبلی که در بین کاربران وجود داشت، فقط توانایی اتصال به باندهای خاص را داشتند. جالب است بدانید تمامی گوشی‌هایی با شبکه‌ی AT و t 5G به‌ جز گوشی مدل GALAXY S10 5G با شبکه‌ی SUB-6 5G کار کرده و ارتباط برقرار می‌کنند. نکته‌ای قابل ‌توجه این است که در برخی از انواع گوشی هم چون تلفن‌های LTE باوجود اتصال ۴G LTE در نوار وضعیت علامت ۵GE را برای خود تعبیه کرده است. در حقیقت این فقط علامتی از شبکه‌های ۵G هست و به ‌هیچ‌ وجه نمی‌توان شبکه تلفن را ۵G تلقی کرد زیرا زیر ساختار این نوع گوشی با شبکه‌های ۴G تعبیه‌ شده است.

سرعت شبکه‌های ۵G

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

با افزایش خدمات اینترنتی و مشاغل متکی ر اینترنت، قطعاً سرعت نقش مهمی در جذب کاربران دارد. ازاین‌رو می‌توان گفت شبکه‌های ۵G در حال حاضر با سرعت‌ترین نوع شبکه‌ی تلفن همراه محسوب می‌شوند. اگر بخواهیم نسل قبل ۵G یعنی شبکه‌ی ۴G را از نظر سرعت با شبکه‌های ۵G مقایسه کنیم باید بگوییم شبکه‌های ۵G حدود ۱۰۰۰ برابر سرعت بیشتری را نسبت به ۴G دارند. بازدید از کلیپ‌ها و فیلم‌های ۴K به‌آسانی در شبکه‌های ۵G قابل‌ مشاهده است.

تداخل در فرکانس‌ها

یکی دیگر از مزیت‌های این شبکه وجود فرکانس‌هایی متفاوت با دیگر شبکه‌ها هست. دلیل سرعت بخشیدن به شبکه‌های ۵G نیز همین عدم برخورد نویزها به دلیل تفاوت فرکانس‌ها هست. از طرف دیگر شبکه‌های ۵G دارای جهت هستند؛ و این مسئله سبب می‌شود تا حد امکان با هیچ فرکانسی از برج‌های مخابراتی برخورد نکند و سیگنالی مفید و پرسرعت برای کاربران ارسال کند.

پهنای باند

هرچه پهنای باند در یک شبکه بیشتر باشد، کاربران بیشتری بدون هیچ مشکلی می‌توانند به آن شبکه متصل شوند. همان‌طوری که می‌دانید پهنای باند شبکه‌های ۵G نسبت به پهنای باند شبکه‌ی ۴G بسیار بیشتر هست. پس تعداد کاربران متصل شده به شبکه بیشتر است. بیشترین بهره از پهنای باند را خانه‌های هوشمند می‌برند؛ زیرا آن‌ها دستگاه‌های زیادی را به اینترنت متصل می‌کنند.

خطرات و آسیب‌های شبکه‌های ۵G

همان‌طوری که می‌دانید بر روی شبکه‌های ۵G باید تعداد زیادی آنتن نصب شود؛ بنابراین این تعداد بالا از آنتن‌ها می‌تواند به‌سلامت افراد آسیب وارد کنند. از طرفی کارشناسان امنیتی بیان کرده‌اند که خطرات امنیتی در شبکه‌های ۵G بسیار بیشتر از شبکه‌های ۴G هست.

شبکه‌ی ۵G در ایران

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

ایرانسل برای اولین بار در ایران سعی کردند سایت ۵G را در ایران تحت نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه دهد. اولین آزمایش و آزمودن این شبکه در اواخر تابستان ۱۳۹۶ در شهر بزرگ تهران انجام شد. پس‌ از آن دو مرتبه در پایتخت ایران در خیابان کارگر شمالی این برنامه آزمودن و راه‌اندازی شد. در آن زمان سرعت دانلود تقریباً ۱۵۰۰ مگابایت بر ثانیه گزارش شد. پس ‌از آن همراه اول نیز سعی کرد سایت ۵G را برای خود در بین کاربران راه‌اندازی و گسترش دهد. امروزه شاهد موفقیت این دو باب شبکه‌های اینترنت نسل پنجم درگوشی‌های خود و اطرافیانمان هستیم.

بهره‌گیری از شبکه‌های ۵G به چه صورت است؟

بهتر است بدانید علاوه بر سیم‌کارت، گوشی تلفن همراه شما و دیگر دستگاهی که می‌خواهید به اینترنت متصل کنید باید از شبکه‌های ۵G بهره‌مند باشند. در غیر این صورت نمی‌توان از شبکه‌های ۵G استفاده کرد. چندین کاربر می‌توانند به‌طور هم‌زمان از یک نقطه‌ی اتصال متکی بر شبکه‌های ۵G استفاده نمایند؛ و هیچ‌ گونه قطعی و کاهش سرعتی برایشان پیش نیاید؛ بنابراین خانه‌های هوشمند می‌توانند با خیالی امن و راحت از این شبکه‌ها بهره گیرند.

گوشی‌های شیائومی و ارتباط گیری آنان با شبکه‌های ۵G

در ایران برخی از انواع برندهای گوشی با وجود تمامی تجهیزات فوق العاده شان از شبکه‌های ۵G بی بهره اند. از این رو کاربرانی که از این گوشی‌ها استفاده می کنند تا نسل چهارم اینترنت را مشاهده می کنند. خوشبختانه گوشی‌های شیائومی جز این دسته از گوشی‌ها قرار ندارند. مدل های مختلفی در برند شیائومی وجود دارد که از وجود شبکه‌های ۵G بهره می برد و کاربرانش را مصتفیض می کند. گوشی‌های شیائومی علاوه بر تکنولوؤی شبکه ی اینترنش، از تجهیزات و خدمات بالایی برخوردار است. از این رو توانسته است تعداد زیادی کاربر را به خود علاقه مند کند. در ادامه به معرفی پنج نوع از گوشی‌های شیائومی که دارای شبکه ی اینترنت نسل پنجم (۵G) هستند می پردازیم:

گوشی‌های اندروید هوشمند REDMI 9

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

گوشی‌های ردمی ۹ ازجمله گوشی‌هایی ست که با توجه به خدمات فوق العاده اش، قیمت مناسب و معقولی دارد. صفحه نمایش این گوشی حدود ۶ و ۵۳ اینچ هست. این گوشی مانند دیگر هم نسلی هایش از حسگر انگشت نیز برخوردار هست. باتری این گوشی سرخود است و نمی‌توان آن را جدا کرد. پردازنده ی ۸ هسته ای را دارا هست. حافظه ی داخلی به نسبت رم تعیین شده است. رم ۳ گیگابایتی دارای حافظهی ۳۲ گیگابایت هست. رم ۴ گیگابایت، حافظه ای ۶۴ گیگابایتی دارد. ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی نیز برای رم ۶ گیگابایت تعبیه شده است.

گوشی اندروید هوشمند REDMI K30

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

گوشی محبوب دیگری از برند شیائومی، ردمی کی ۳۰ هست. این گوشی وزنی به اندازهی ۲۰۸ گرم دارد. دارای جایگاه دو سیم کارت هست. حافظه داخلی آن برای رم ۶ گیگابایت، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت تعریف شده است. رم ۸ گیگابایت نیز از حافظه ی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی و هم چنین حافظه ی ۲۵۶ گیگابایتی بهره می برد. باتری این مدل نیز مانند سری قبلی Xiaomi غیر قابل تعویض هست.

 

گوشی اندروید هوشمند REDMI K30 PRO

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

یکی از شکیل ترین گوشی‌های برند شیائومی هست. پردازنده ی مرکزی این گوشی ۸ هسته ای هست. حافظه ی داخلی اش ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶ گیگابایت تعبیه شده است. حافظه ای به اندازه ی ۱۲۸ گیگا بایت از رم ۸ نیز برخوردار است. رم ۸ تعبیه شده در این مدل از حافظه ای معادل ۲۵۶ گیگابایت نیز برخوردار است. باتری این گوشی ۴۷۰۰ میلی آمپر بر ساعت ظرفیت دارد.

گوشی اندروید هوشمند XIAOMI MI 10 PRO

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

جنس این گوشی دو سیمکارته در پشت و جلو از شیشه هست. فریم آن جنس آلومینیوم است. پردازنده مرکزی شیائومی می ۱۰ پرو ۸ هست. رم های این گوشی ۸ و ۱۲ گیگابایت هست؛ که به ترتیب حافظه ی داخلی معادل ۲۵۶ و ۵۱۲ مگابایت برایشان طراحی شده است.

گوشی اندروید هوشمند XIAOMI MI 10T PRO

5G چیست؟ آشنایی کامل با فناوری 5G

پردازنده ی مرکزی این گوشی ۸ هسته ای هست. حافظه ی داخلی آن ۱۲۸ گیگاباایت و ۲۵۶ گیگابایت با رم های ۸ گیگا بایتی تعبیه شده است. باتری این گوشی تعویض نمی شود و ظرفیتی حدود ۵۰۰۰ میلی آمپر بر ساعت دارد.

سخن آخر

با پیشرفت چشم‌گیری که این شبکه تاکنون بین کاربران داشته است، اگر همین روند را پیش گیرد احتمالاً جز قدرتمندترین شبکه‌های اینترنتی محسوب می‌شود. فنّاوری ۵G در آینده‌ای نه‌چندان دور به عرصه‌ی جهانی وارد می‌شود. تقریباً می‌توان گفت این شبکه نیازهای بسیاری از افراد را درزمینهٔ اینترنتی پاسخ داده است. بدین ‌وسیله کاربران موافقی را جذب خود کرده است.

مدیریت وب سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − هشت =