پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای ۴ مدل مختلف

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای 4 مدل مختلف

راهنمای جامع پردازنده اسنپدراگون و مدل های مختلف آن

شاید در مورد پردازنده اسنپدراگون چیزی شنیده باشید یا اینکه شناختی در مورد آن نداشته باشید، ما اینجا هستیم تا دقیقاً توضیح دهیم که پردازنده Snapdragon چه کار می کند و اصلا چه وظایفی دارد؟ حال ما آمده ایم تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.

پردازنده Snapdragon از برترین فناوری تلفن همراه به شمار می رود و مدتی است که در برندهای معروف مانند شیائومی و سامسونگ به کار رفته است. اکثر برندهایی که از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند در ساخت موبایل های هوشمند خود تراشه اسنپ دراگون را به کار می گیرند. اجازه دهید نگاهی دقیق تر به نحوه عملکرد این قطعه کوچک تاثیرگذار از فناوری و دلیل محبوبیت آن بیندازیم.

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای مدل های مختلف

پردازنده اسنپدراگون چیست؟

پردازنده Snapdragon که توسط شرکت Qualcomm ساخته می شود، نوعی تراشه به شمار می رود. در اصل همان پردازنده ای است که در رایانه نیز به کار می رود، اما کوچکتر است و کاربرد آن برای موبایل های هوشمند می باشد. تاکنون ۴ پلتفرم توسط شرکت سازنده روانه بازار شده است که شامل سری های ۲۰۰ ، ۴۰۰ ، ۶۰۰ و ۸۰۰ بوده است که پرچمدار فعلی اسنپدراگون سری ۸۰۰ آن می باشد. هر سری از تراشه ها به گونه ای طراحی شده است که از کارایی منحصر به فردی برخوردار است و این باعث شده تا بالاترین بازدهی را در گوشی های هوشمند در بر داشته باشد.

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای مدل های مختلف

نخستین بار در سال ۲۰۱۳ بود که شرکت کوالکام تصمیم گرفت از پردازنده جدید خود تحت سری ۸۰۰ رونمایی کند. شرکت های سازنده گوشی های هوشمند تصمیم گرفتند از این پردازنده های جدید در ساخت پرچمداران جدید خود استفاده کنند. ال جی تولیدی سری V، سامسونگ S، شیائومی Mi و گوشی موبایل وان پلاس، از جمله گوشی های هوشمندی بودند که در ساخت آن از اسنپدراگون سری ۸۰۰ استفاده شد. افرادی که گوشی های گرانقیمت را خریداری می کنند، کارکرد آن بسیار برایشان حائز اهمیت است، بنابراین پردازنده های سری ۸۰۰ به گونه ای طراحی شده اند توان پردازش اطلاعات را در بالاترین سطح ممکن قرار داده اند و سرعت کار با این گوشی ها در بالاترین سطح ممکن قرار دارد. از آنجایی که قطعات به کار رفته در ساخت پردازنده های سری ۸۰۰ جزو بهترین های بازار می باشد، همین امر باعث شده است قیمت آن ها گرانتر از سایر پردازنده ها باشد و در نتیجه قیمت گوشی نیز متاثر از این تراشه افزایش یافته است.

آیا انواع دیگری از پردازنده ها در بازار وجود دارد؟

پاسخ این پرسش بلی است. به غیر از کوالکام، تولیدکننده هایی مانند Mediatek ،Huawei و البته پردازنده های M1 اپل در بازار وجود دارند. همه آنها تقریباً یکسان عمل می کنند، اگرچه برخی از آن ها با توجه به مشخصاتی که دارند از سرعت بالاتری برخوردار هستند. بدون وارد شدن به تمام جزییات مرتبط با تراشه ها، فقط می گوییم که Snapdragon مخصوصاً Snapdragon 888 جدید و Exteros 2100 استرالیایی آن از بهترین پردازنده های فعلی در جهان به شمار می روند.

Snapdragon چه مزیتی نسبت به سایر پردازنده های دیگر دارد؟

اگر بخواهیم این موضوع را به صورت کلی بررسی کنیم، باید اعلام کنیم تفاوت ها بسیار زیاد است زیرا که بسیاری از تراشه های قدیمی وجود دارند که باید مزایا و معایب هر یک مشخص شود و سپس با اسنپ دراگون قیاس شود. براساس مطالعات صورت گرفته مشخص شده که امروزه اسنپدراگون نسبت به سایر تراشه ها از عملکرد ۲۵ درصدی بیشتر برخوردار است و همین باعث برتری گوشی هایی شده که از این تراشه در ساختار خود استفاده می کنند.

از کجا میتوان گوشی هوشمندی خرید که در آن تراشه اسنپدراگون به کار رفته است؟

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای مدل های مختلف

خوب، ما یک خبر خوب برای شما داریم. Snapdragon را می توان در انبوهی از محصولات اعم از گوشی های هوشمند و تبلت که از سیستم عامل اندروید برخوردار هستند، پیدا کنید. با این حال، Snapdragon 888 کمی پیچیده تر است، اگر به دنبال گوشی هایی هستید که از اسنپدراگون های برتر بهره میبرند حتما گوشی های شیائومی را بررسی کنید.

سری پلتفرم های اسنپ دراگون

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای مدل های مختلف

تاکنون شرکت کوالکام، ۴ پلتفرم مهم را طراحی کرده است که اینها بر اساس سیستم سه رقمی اصولی به سری های ۲۰۰ ، ۴۰۰ ، ۶۰۰ و ۸۰۰ و اخیرا به سری جدید ۷۰۰ تقسیم گردیده است. این سری ها در واقع بر اساس رده بندی های میان رده، متوسط تا قوی و پرچم دار هستند. به طور کلی هر یک از نسل های تراشه اسنپ دراگون به طور کاملا بی عیب و نقصی طراحی شده اند و طراحی آنها به گونه ای است که بین تون و بازده آن تعادل برقرار است تا کابران بتوانند به خوبی از آن استفاده نمایند. بی شک وجود این تراشه ها برای گوشی های هوشمند بسیار حائز اهمیت است.

تراشه های سری ۸۰۰

پردازنده های این سری از سال ۲۰۱۳ وارد بازار تلفن همراه شدند و تاکنون به لحاظ کیفیت بالاترین سطح را در میان اسنپ دراگون های تولید شده به خود اختصاص داده اند و عمدتا گوشی های پرچم دار از تراشه سری ۸۰۰ استفاده می نمایند. پرچم دارهای برندهای معروفی چون ال جی، سامسونگ و شیائومی همگی از تراشه های سری ۸۰۰ بهره می گیرند. یکی از ویژگی های برجسته این تراشه ها پیشرفت قابل توجه آنها در پردازش است. این تراشه گران است و به همین دلیل در گوشی های گران استفاده می شود. افرادی که از اهمیت تراشه مطلع هستند آنها را خریداری می کنند.

عملکرد بالای گوشی با تراشه های سری ۸۰۰

بسیاری از افرادی که به دنبال کار با گوشی های رده بالا هستند، به این موضوع اهمیت می دهند که در گوشی آنها از تراشه های سری ۸۰۰ بهره گرفته شده باشد، زیرا این تراشه ها توان عملکردی و پردازشی بسیار بالایی دارند. این ویژگی برای کاربران گوشی های اندرویدی بسیار مهم است. در حقیقت، یکی از دلیل های تاثیر گذار بر روی قیمت گوشی های اندرویدی، تراشه به کار رفته شده در ساختار آنها می باشد که سطح کارکرد گوشی را به طور خارق العاده ای بالا می برد و طبیعتا قیمت آن بیشتر است. در طراحی اولیه تراش های سری ۸۰۰ که شامل ۸۰۱ و ۸۰۵ نیز هست از فناوری پیشرفته ۲۸ نانومتری بهره گرفته شده است. این پردازنده دارای ۴ هسته پردازشی با عملکردهای مختلف است. در ساختار اولیه این پردازنده ها، از پردازنده عالی گرافیکی و بسیار مستحکم به نام های آدرنو ۳۳۰ و آدرنو ۴۲۰ و رم دو کاناله معروف به LPDDR3 بهره گرفته شده است. معمولا از این پردازنده ها در گوشی های پرچم دار استفاده می شود. بعد از ساخت، تراشه های سری ۸۰۰ اسنپ دراگون، شرکت کوالکام توانست عملکرد خود را توسعه دهد و از نوعی فناوری نانو فشرده تر در اندازه ۲۰ نانومتری در گوشی های پر قدرت و پرچم دار استفاده نماید.

پردازنده اسنپدراگون چیست؟ راهنمای 4 مدل مختلف

بدترین سری تراشه ۸۰۰

در میان تراشه های سری ۸۰۰، تراشه ۸۱۰ به دلیل دمای گوشی هوشمند، عملکرد ضعیف تری دارد و بدترین تراشه به حساب می آید؛ اما آخرین تراشه این سری که ۸۵۰ است بسیار جذاب و فوق پیشرفته است و دارای هشت هسته پر قدرت با فرکانس های متفاوت می باشد.

تراشه های رده بالای ۷۰۰

شرکت آمریکایی کوالکام از سال ۲۰۱۸، از پردازند های سری ۷۰۰ خود رونمایی نمود، نخستین عضو تراشه های سری ۷۰۰ تراشه ۷۱۰ بود. برای تراشه ۷۱۰ از فناوری ۲۹ نانومتری بهره گرفته شده است. این تراشه ها عملکرد بی نظیری دارند و یک فضای رقابتی بسیار عالی بین تراشه های سری ۶۰۰ و ۸۰۰ ایجاد می نمایند و عملکرد آنها با پردازنده های پرچم دار برابر است.

تراشه های میان رده سری ۶۰۰

همان طور که از نامشان مشخص است این تراشه ها میان رده هستند. معمولا دارای عملکرد بالا و کارآمد می باشد و نیازهای کاربران تا حد متوسط را رفع می کنند. تراشه ۶۱۰ یک نمونه بهبود یافته از سری ۶۰۰ محسوب می شود. این پردازنده ها در انواع مختلف تولید شده اند و بیشتر گوشی های میان رده از آنها استفاده می کنند.

آیا با خواندن این مطلب جواب سوالات خود را گرفتید؟ چقدر توانستیم شمارا با این قطعه و کارکردش آشنا کنیم؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مدیریت وب سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − پنج =